מודל ההתמודדות עם שיתוק שינה חלק ב: איך להימנע או לצאת משיתוק שינה
לאחר השלב הראשון ניתן לזהות שלושה כיוונים שאליהם אלו החווים שיתוק שינה יהיו מעוניינים להתקדם אליהם – איך להפסיק את שיתוק השינה, איך להתמודד עם תופעות הלוואי של שיתוק השינה או איך לצלול עמוק יותר אל תוך החוויה. בפוסט זה אתייחס לשיטות ולטכניקות השונות לגבי מניעה או יציאה משיתוק שינה.
רוב האנשים החווים שיתוק שינה כ-75% רואים בכך חוויה מבעיתה שהם היו מעדיפים להימנע ממנה ולהפסיק אותה. למרות שאין פתרון קסם שיכול להבטיח את הפסקת התופעה לחלוטין. במהלך השנים מצאתי מספר אפשרויות, גם מניסיון אישי, גם ממחקרים וגם מחוויות של אנשים אחרים, אשר באופן כללי מועילות לחלק גדול מהאנשים החווים שיתוקי שינה:
תנוחת השינה – מחקר מצא ש- 73% אחוזים מהאנשים שחוו שיתוק שינה חוו אותו בזמן שהם שכבו על גבם. כלומר שהימנעות משינה על הגב תפסיק אצל חלק גדול מהאנשים את שיתוקי השינה.
אמונה – לכוח האמונה יש תפקיד חשוב ביכולת להשפיע ולשלוט על שיתוקי השינה. רבים פה בקבוצה כתבו על כך ש'שמע ישראל' עזר להם לצאת משיתוק שינה או שקריאת שמע על המיטה הפסיקה כליל את התופעה. נתונים אלו מתכתבים עם מחקר שהתפרסם לאחרונה באוניברסיטת אוקספורד על ההשפעה החזקה של אמונה על שיתוקי השינה.
כוח הרצון – בדומה לאמונה, גם לכוח הרצון יש השפעה על החוויה. מי שאומר לעצמו לפני השינה או במהלך שיתוק שינה 'אני לא מעוניין לחוות יותר את זה' או כל משפט אחר שמבטא את הרצון של האדם, יוכל לראות שיפור בתדירות של שיתוקי השינה.
טכניקות קרקוע – אף אחד לא יודע מדוע יש כאלו הסובלים משיתוקי שינה וכאלו שלא. הטענה שלי היא שיש קשר בין החיבור לגוף לבין חוויית שיתוק השינה ושככול שהאדם פחות מחובר לגופו, בין אם זה מסיבות רוחניות או טראומטיות יש לו יותר סיכוי לחוות שיתוקי שינה. תאוריה זו מתכתבת גם עם כל מיני טכניקות קרקוע שהוכחו כיעילות להפסקת שיתוק שינה.
בין הטכניקות השונות ניתן למנות הפסקה של כל שיטת אימון רוחני, מעבר לתזונה חמה וכבדה, אמבטיות חמות, עבודה פיזית ופעילות ספורטיבית.
מוזמנים לשתף אם יצא לכם להשתמש באחת השיטות ואם זה היה מועיל או אם יש לכם שיטות נוספות.
תגובות
הוסף רשומת תגובה